Turska serija „Ti si moja otadžbina“, koja je počela da se emituje u oktobru 2016. godine, ubedljivo je najgledanija u zemlji.
Nije ni čudo što je tako, jer u njoj igraju Halit Ergenč i njegova supruga Berguzar Korel, čuveni Onur i Šeherezada iz „1001 noći“. Uz to i priča pogađa nacionalno biće jer govori o slomu Osmanskog carsta, oslobodilačkom ratu i formiranju republike, piše Lepa & Srećna.
Zapravo, saga počinje 1912. godine, tokom balkanskih ratova, kad glavni junak, pukovnik Dževdet pada u grčko zarobljeništvo i u njemu provodi nekoliko godina. U vrlo teškim uslovima, naravno.
Da bi verno dočarao lik zarobljenika, Halit je brzo morao da smrša, a da ipak sačuva snagu za naporna snimanja. Tu je njegova energična supruga Berguzar stvari preuzela u svoje ruke i organizovala meni po kojem je Halit za mesec i po smršao čak 14 kilograma, a ona oko sedam.
PROČITAJTE JOŠ: Evo šta se jelo u Sulejmanovom haremu
Kakav je to čarobni štapić koristila lepa glumica?
"Hranim se sirovim povrćem i polupečenim mesom“, otkrio je Halit koji se sa vojničkom disciplinom pridržavao režima što mu je supruga odredila.
"Takođe, iz ishrane sam izbacio šećer, namirnice sa glutenom i mlečne proizvode. Zapravo, mogu da kažem da sam bio na sirovoj hrani".
Evo šta je sve glumac jeo tih dana: sirov spanać, celer, cveklu, šargarepu, avokado, zelene jabuke, đumbir. A sve je zalivao limunadom i sokom napravljenim od isklijalih žitarica.
Ipak, obroci nisu bili monotoni jer mu je njegova draga pripremala salatu od kinoe, čorbu od bundeve, krekere od badema i lanenog semena ili badema, indijskog oraha, kakao butera i kokosa te poslastice od urmi, kakaoa, pomorandže i nane.
A sve je začinila sa mnogo ljubavi i kreativnosti, pa ne čudi što Halit, iako je izgubio toliko kilograma, naprosto blista.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus