Jednostavno se sprema i neodoljivog je ukusa. Testo možete da staviti u kalup za komisbrot ili u pleh i na taj način da dobijete slatki hleb. Takođe, umesto brusnica možete da stavite suvo grožđe.
Sastojci:
300 g brašna
100 g šećera
1 jaja
sok od 2 limuna
70 g istopljenog putera
200 g brusnica ili suvog grožđa
1 prašak za pecivo
malo prah šećera za posipanje
PROČITAJTE JOŠ: Hleb sa suvim voćem i slatkim kremom
Priprema:
1. Izmešajte suve sastojke i brusnice.
2. U drugoj posudi izlupajte jaje, istopljen puter, sok od limuna. Prelijte preko suvih sastojaka i dobro umesiti.
3. U manji pleh staviti papir za pečenje i ravnomerno rasporedite testo.
4. U predhodno zagrejanu rernu pecite oko 40 minuta na 180c. Proveriti čačkalicom da li je testo gotovo.
5. Pospite odozgo prah šećerom. Uživajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno
pite