Jednostavno se sprema i neodoljivog je ukusa. Testo možete da staviti u kalup za komisbrot ili u pleh i na taj način da dobijete slatki hleb. Takođe, umesto brusnica možete da stavite suvo grožđe.

Sastojci: 

300 g brašna

100 g šećera

1 jaja

sok od 2 limuna

70 g istopljenog putera

200 g brusnica ili suvog grožđa

1 prašak za pecivo

malo prah šećera za posipanje

PROČITAJTE JOŠ: Hleb sa suvim voćem i slatkim kremom

Priprema: 

1. Izmešajte suve sastojke i brusnice. 

2. U drugoj posudi izlupajte jaje, istopljen puter, sok od limuna. Prelijte preko suvih sastojaka i dobro umesiti. 

3. U manji pleh staviti papir za pečenje i ravnomerno rasporedite testo. 

4. U predhodno zagrejanu rernu pecite oko 40 minuta na 180c. Proveriti čačkalicom da li je testo gotovo. 

5. Pospite odozgo prah šećerom. Uživajte. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/