Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIRODNI ANALGETICI: Recite zbogom svakoj vrsti bola

Koristite lekove iz prirode za sve tegobe i otkrijte čudesnu moć biljaka.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Glavobolja

Napravite čaj od ruzmarina koji pomaže da krvni sudovi ostanu rašireni. Koristite kašičicu ruzmarina na šoljicu vruće vode, poklopite i pustite da odstoji 10 minuta, a potom procedite. Poželjno je popiti tri šoljice dnevno. Takođe, dobar je i đumbir koji blokira trombaksam A2 koji sprečava ispuštanje materija koje šire krvne sudove. Drugim rečima, odličan je za prevenciju od migrena.

Upale sinusa

Ako vam je sekret iz nosa proziran ili beo, treba vam sušena biljka poput tamjana. Tamjan je snažan antiseptik i tradicionalan lek za respiratorne infekcije. Popijte šoljicu čaja mirisnog tamjana. Dodajte jednu do dve kašičice suvog tamjana u šoljicu prokuvane vode i pustite da odstoji 10 minuta. Potom procedite i popijte, tri puta dnevno.

Prehlada

Kombinujte 30 grama seckanog svežeg đumbira, izmrvljeni štapić cimeta 1 kašičica semenki korijandera, 3 cela klinčića, 1 krišku limuna i pola litre vode. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Procedite i pijte toplo svaka dva sata.

Gorušica

Gorke biljke poput kurkume pomoći će kod stimulacije probavnih sokova i sprečiti nakupljanje kiseline. Ako koriste kurkumu kao lek, uzmite dve do tri kapsule kurkume pre jela.

Ugrizi insekata

Ohladite ugrize i ubode uz pomoć mente. Kap eteričnog ulja mente utrljajte direktno na mesto ugriza ili uboda za brzo, dugotrajno olakšanje. Menta će ohladiti područje, što će ujedno sprečiti osećaj svraba i oticanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kucnilekar.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti