1. Povrće

Ono mora biti najzastupljenije u vašem ručku. Putem povrća u organizam unosimo esencijalne vitamine, minerale i fitohemikalije, spojeve koji se u ljudskom organizmu bore protiv raznih bolesti. Povrće s visokom udelom vlakna poput brokolija, prokelja, spanaća, graška, kukuruza, sočiva i kelja dodatno će vam pomoći u mršavljenju, stoga ga uvrstite u svakodnevni jelovnik.

2. Nemasni proteini

Piletina, ćuretina, krta teletina i junetina, jaja, losos, bakalar, list i tuna – ovi nemasni proteini duže će vas držati sitima za razliku od ugljikenih hidrata i zasićenih masti nakon kojih se osećaj gladi brzo vraća.

Probajte ovu dijetu kao mini post i skinite salo sa stomaka.

3. Celovite žitarice

Hleba se ne morate odreći, samo beli hleb morate zameniti onim od celovitih žitarica. Naime mnoga istraživanja potvrdila su da ljudi koji jedu 2 do 3 porcije celovitih žitarica dnevno imaju oko 2.4 posto manje telesne masti i 3.6 posto manje abdominalne masti od ljudi koji ih uopšte ne jedu.

Jedna kriška hleba od celovitih žitarica jednaka je jednoj potrebnoj porciji, stoga za ručak slobodno možete pojesti jedan sendvič. Dodatni izvor celovitih žitarica može biti zob, bulgur ili smeđi pirinač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr