1. U posudi za mešenje penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. U umućena jaja dodati ulje, mleko, cimet, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati kakao.
3. U pleh za mafine staviti papirne korpice, a zatim u svaku sipati žutu smesu do jedne trećine kalupa.
4. Preko toga staviti po pola kašičice džema od kajsija, pa odozgo sipati tamno testo, da prekrije džem. Mafine peći oko 20 minuta na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj pećnici.
5. Pečene mafine ostaviti da se ohlade nekoliko minuta, a zatim ih izvaditi iz papirnih korpica.
6. Na tihoj vatri otopiti čokoladu, u koju su dodate dve kašike mleka i kašika ulja, pa preliti mafine. Odozgo, po želji, posuti čokoladnim mrvicama ili krupno mlevenim lešnicima ili orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Superkuvar
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus