Kako bi ste uvek napravili ukusan i penušast šlag ili umutili sladak krem, pokušajte da izbegnete sledećih 5 grešaka pri korišćenju miksera.
1. Ne čitate upustvo za korisnike
Nemojte pokušavati da koristite mikser ako niste pročitali upustvo za upotrebu. U upustvima će vam detaljno biti objašnjen postupak korišćenja vašeg novog miksera, način upotrebe i njegov kapacitet.
Pročitajte i Na koje sve načine možete da koristite štapni mikser
2. Mućkalice dodiruju posudu
Vrh mućkalica ne bi trebao da stalno dodiriju posudu pri mućenju. Ova greška može oštetiti vaš mikser, činiju, a i smesa neće biti dobro umućena. Pročitajte upustva za korišćenje u kojima je objašnjeno kako se mikser pravilno koristi.
3. Mućenje počinjete najvećom brzinom
Kako bi izbegli prskanje i nepotreban nered u kuhinji, počnite mućenje od najmanje brzine, a tokom mućenja postepeno dođite do najveće brzine.
4. Grebete posudu dok mutite
Ne koristite druge mućkalice ili pribor za jelo tokom mućenja, osim ako to priprema jela ne zahteva. Tek kad završite mućenje možete koristiti drugo posuđe za mućenje ili mešanje, kako ne biste oštetili mikser ili posudu.
Pročitajte i Kako da napravite šlag u tegli (VIDEO)
5. Mikser se ne hladi
Iako imate puno posla u kuhinji i prekopotreban vam je konstantno uključen mikser, ipak napravite pauzu. Potrudite se da se mikser ohladi bar malo između dva mućenja jer će tako bolje raditi, a i manja je mogućnost da dođe do kvara.
6. Skidate mućkalice dok je mikser uključen
Nakon završetka mućenja lagano izvucite mikser iznad hrane i isključite ga. Mućkalice uklonite tek kada prestanu da se vrte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus