Leto je idealno vreme da svoju trpezu obogatite jelima s paradajzom, jer ga u ovom periodu ima u izobilju.

Paradajz je bogat vitaminom A i štiti organizam od pojave kancera ako se redovno konzumira.

Bogat je kiselinama koje pomažu kod reume, poboljšava rad srca, reguliše probavu i snižava krvni pritisak. 

Koristi se u pripremi salata, umaka, sendviča, sokova, a industrijski se prerađuje u paste, koncentrate, sosove,..

Pogledajte naš izbor 5 recepata za jela sa paradajzom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa


Paradajz čorba

     Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje. 

Ćufte sa paradajz sosom i testeninom

      Pikantne ćufte prelivene su paradajz sosom i poslužene uz pastu.

Punjene paprike u sosu od paradajza

    Ukusne paprike u pikantnom sosu od paradajza i bosiljka.

Rižoto s paradajzom

       Posebnu notu rižotu daju sočan paradajz i mocarela.

Zapečeni karfiol sa paradajzom

      Ukusno jelo iz rerne bogatog ukusa.

Kreolski punjeni paradajz

       Sočna rajska biljka punjena piletinom, šunkom i začinima, obećava pravi gurmanski užitak.