Dekoracija stola za Božić treba da bude svečana, ali jednostavna. Neizostavni običajni detalji su žito, sveća, vino. Kao ukrasi mogu da posluže orasi u ljusci, klasje žita, lišće i grančice badnjaka, a preko stolnjaka možete posuti malo slame.
Pečenje je nezaobilazan deo božićne trpeze. Pored njega se na stolu obavezno mora naći i česnica u koju domaćica sakrije novčić, pa onaj kome on zapadne u poštenoj deobi, po verovanju, tokom cele godine ima pun novčanik para.
Dobra supa je uvek simbol pravog porodičnog ručka, tako da ni za Božić nema razlike.
Raznovrsne đakonije su uvek dobrodošle: pite, rolati, kiflice u različitim kombinacijama. Raznovrsni deserti su takođe prisutni: baklave, torte, kolači...
Pogledajte šta se to sve može naći na prazničnoj trpezi za Božić.
Predjelo
Slani rolat sa šunkom i sirom
Idelano predjelo za pranzničnu trpezu
Pikantna punjena jaja
Ovaj simpatični prilog se veoma lako sprema.
Kuglice od krompira
Dekorativne kuglice imaju fantastičan ukus.
Glavno jelo
Pečenica sa suvim voćem
Poseban ukus ovom jelu daje sos od origana
Mekane krmenadle
Vrhunska kombinacija ukusnog mesa i kroketa od povrća.
Jagnjetina sa začinima
Aromatično i sočno jelo bogatog ukusa.
Poslastice
Brza keks torta
Brzo i lako do ukusne poslastice
Čokoladna torta
Ova torta nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Japanski vetar
Vrhunska kombinacija hrskavih kora i ukusnog fila čini japanski vetar jednom od omiljenih torti.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom