Šargarepa, đumbir i grejpfrut su odlična kombinacija koja ima mnoge zdravstvene prednosti.
Zbog čega se preporučuje ova kombinacija?
Šargarepa sadrži velike količine beta-karotena i drugih jedinjenja korisnih za zdravlje kao što su vitamin A, minerali i antioksidansi. Posebno je zdravstveno korisna za organe kao što su oči, koža, probavni sistem i zubi. Često se koristi u terapiji u obliku soka za tretiranje određenih bolesti. Šargarepa štiti oči, pomaže u zaštiti srca i krvnog sistema, čisti telo i usporava proces starenja.
Pogledajte i 10 razloga da češće jedete šargarepu
Đumbir ima protivupalna, antiseptička, antibakterijska i antivirusna svojstva. Dobar je izvor vitamina A, C, E, vitamina B kompleksa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, silicijuma, natrijuma, gvožđa, cinka, kalcijuma i beta-karotena. Đumbir ublažava želudačne probleme, jača imunitet, sprečava prehladu, smanjuje menstrualne bolove, štiti srce i krvne sudove, ublažava glavobolju, kontroliše nivo šećera u krvi i pomaže u mršavljenju.
Grejpfrut je citrusno voće koje obiluje vitaminima A, C, B1, B2, B5 i B6. Sadrži i manje količine kalcijuma, magnezijuma, fosfora i bakra. Ima vrlo važnu ulogu u jačanju imuniteta zbog velike količine vitamina C. Grejpfrut takođe štiti srce, ubrzava metabolizam, leči prehlade, pomaže kod dijabetesa tipa 2 i pomaže u mršavljenju.
Pogledajte i 10 genijalnih trikova za čišćenje
Kombinacija grejpfruta i đumbira odlična je za čišćenje jetre i uklanjanje toksina iz tela.
Ovaj sok će vaše telo opskrbiti vitaminima i mineralima, i učiniti samo najbolje vašem zdravlju. Uz to, ovaj sok ubrzava metabolizam i osigurava efikasno topljenje viška masnoće u telu.
Sastojci:
1 grejpfrut
4 šargarepe
Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete hranljiv i zdrav sok. Za što biolje zdravstvene rezultate, pijte sok najmanje jednom nedeljno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu