Lubenica leti donosi veliko osveženje, a volimo je i zato jer hidrira organizam. 

Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: isečene komade lubenice jednostavno začinite s malo soli. Možda vam zvuči čudno da solite vodenastu voćku kao što je lubenica, ali setite se klasične italijanske kombinacije dve namirnice koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja. 

Pogledajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice 

Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani ukus, so će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice zbog koje ćete voćnu kraljica leta još više zavoleti.

Lubenica nije jedina namirnica čiji se ukus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna