Lubenica leti donosi veliko osveženje, a volimo je i zato jer hidrira organizam.
Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: isečene komade lubenice jednostavno začinite s malo soli. Možda vam zvuči čudno da solite vodenastu voćku kao što je lubenica, ali setite se klasične italijanske kombinacije dve namirnice koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja.
Pogledajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice
Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani ukus, so će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice zbog koje ćete voćnu kraljica leta još više zavoleti.
Lubenica nije jedina namirnica čiji se ukus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem