Verujemo da više nikada kajganu nećete gledati istim očima.

Uz vrlo važan savet da jaja nikada ne smete prekuvati, ključni sastojak je kašika kisele pavlake, koja će ohladiti kajganu kako se ne bi prekuvala i koja će dati posebnu teksturu i ukus s kojim ćete na najbolji mogući način započeti dan.

Pa, ako ste za jednu kajganu za doručak i ako želite osvojiti nekoga doručkom u krevet, sledite uputstva do savršene Gordonove kombinacije.

Probajte kajganu sa bosiljkom i pavlakom.

Saveti za kajganu:

1. Pazite da se jaja ne prekuvaju. Posudu stavite na laganu vatru i nekoliko puta je maknite s vatre. Jaja će se i dalje kuvati, jer će dno posude zadržati toplinu.

2. Remzi uvek novim kuvarima u svojim restoranima postavi izazov da pripreme kajganu. Kaže kako onaj ko zna pripremiti pravu kajganu verojatno zna i odlično kuvati. A prva greška koju mnogi rade je ta da pre kuvanja razmute jaja i odmah iz začine sa soli i biberom. Jaja uvek morate staviti u posudu nerazmućena i onda ih lagano i neprestano mešati, jer se tako neće razbiti njihova struktura. S jajima zajedno ubacite i komadić maslaca.

3. I dok lagano mešate jaja i maslac, povremeno mičete s vatre, pripremite kašikuo kisele pavlake i  dodajte pred kraj. Dobro umešajte i začinite sa soli i biberom po želji i dodajte još začina po vašem ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: punkufer.dnevnik.hr