Vrhunksi italijanski kuvar Antonio Karlučo tvrdi da mnogi uništavaju ovo klasično jelo koristeći pregršt začina i povrća, pa čak i pogrešan tip paste.
Pogledajte i recept za Originalni bolonjeze sos
Sudeći po ovom kuvaru, svi bi trebalo da koristimo taljatele.
„Kada pomislite na Italiju, pomislite na origano, bosiljak, peršun, beli luk, ali to nije uvek ok. Trebalo bi da koristite sledeće sastojke – ulje, luk, dve vrste mesa (svinjetinu i govedinu). Meso propržite da dobije boju, dodate paradajz, potom malo vina, pastu od paradajza i sve kuvate tri sata. To je to. Ne treba vam ništa viša. Na kraju samo narendajte parmezan“, tvrdi ovaj kuvar.
To su sve intrukcije koje su vam potrebne kako ne biste uništili ovaj italijanski klasik i razočarali vrhunske kuvare dodavanjem belog luka, pečuraka i nepotrebnih začina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: 24sata.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem