Kada govorimo o opasnostima koje vrebaju u kuhinji, ne mislimo uvek na bakterije i nedovoljnu higijenu. Reč je o posuđu koje često koristite u prirpemi jela.
Ukoliko se u vašoj kuhinji hrana priprema u plastičnim i aluminijskim posudama, vreme je da ih se rešite, a time i eliminišete otrove koje sadrže.
Pročitajte i Ove stvari nemojte prati deterdžentom za posuđe
Plastika često sadrži bisfenol A poznat i kao skraćenica BPA. Taj sastojak povezuje se s mnogim bolestima, pa čak i pojavom kancera. Neki naučnici tvrde kako uzrokuje neplodnost, bolesti srca i dijabetes.
Od plastičnih posuda preporučljivo da kupujete samo BPA-free plastiku s reciklažnim kodovima 1,2 ili 5.
Važno je da zapamtite i ovaj podatak: reciklažni kodovi 3 i 7 uključuju BPA ili druga štetna jedinjenja.
Pogledajte i Kako da lako uklonite zagorelu masnoću s posuđa
Neki naučnici tvrde da korišćenje posuđa od aluminijuma može biti povezano s demencijom, Parkinsonovom bolešću i autizmom. Zato je najbolje da aluminijsko posuđe zamenite s drvenim, keramičkim, staklenim i emajliranim posuđem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Dnevno.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus