Kako se ne bi više ponavljalo da vam se kora zalepi za kalup ili posudu u kojoj je pečete, donosimo vam jednostavnu metodu uz koju će vaše kore i torte izgledati savršeno.

Pogledajte i Najčešće greške u pripremi kora za tortu

Masni papir je veran saveznik u pečenju kolača koji sprečava kore da se lepe za kalupe ili plehove. Međutim, ponekad u žurbi nemamo vremena za pravilno sečenje papira, a u tom slučaju pomoći će nam aluminijska folija.

1. Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije.

2. Umotani obruč stavite na pleh za pečenje i ulijte smesu.

Pogledajte i 6 trikova za savršenu tortu

3. Kada je kora pečena, pustite da se do kraja ohladi.

4. Kada je dobro ohlađena, lagano okrenite obruč i nežno odstranite foliju s donje strane kore. Nakon toga jednostavno uklonite obruč i uživajte u ukrašavanju svoje kore. 

SAVET: Ako imate slabiju foliju i strah vas je da bi smesa mogla iscuriti, slobodno obruč i foliju dodatno zaštitite masnim papirom. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna