Sve što vam je potrebno za prirepmu ovog napitka je: 4 pomorandže, kilogram šećera, 30 g limuntusa i 9 litara vode.
Pomorandže oprati, preliti ključalom vodom da bi se uklonila gorčina, obrisati ih i smestiti u zamrzivač na sat-dva. Izvaditi iz zamrzivača, iseći i samleti u mašini za mlevenje mesa. Smesu preliti sa 3 litra vode, filtrirane ili prokuvane i ohlađene. Ostaviti da odstoji desetak minuta.
Procediti kroz cediljku, pa u proceđen sok dodati 6 litara vode, šećer i limuntus. Dobro promešati, dok se šećer ne otopi (možete i ostaviti da odstoji sat vremena). Sipajte u flaše ili tegle. Vaš ukusan sok je spreman za upotrebu!
Posto je limuntus prirodni konzervans, sok možete čuvati u frižideru desetak dana. Količinu i slatkoću soka možete prilagoditi svojim potrebama, tako što ćete smanjiti količinu sastojaka.
Veoma je važno da se sve uradi prema receptu, a od ostataka pomorandži, tačnije njene pulpe, možete pripremiti džem - preručite je u šerpicu, dodajte šećera po ukusu, malo limuntusa i prokuvajte 5-10 minuta!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: uspesnazena.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem