Brojna su lekovita svojstva koprive, biljke koja se od davnina koristi u medicinske svrhe. Pored pripreme variva i sokova, od koprive možete napraviti i izuzetno lekovito vino.
Pogledajte i Sve blagodeti koprive
Pomešajte 10 kašika listova i korena koprive, kašiku pelina, kašiku tucanih bobica kleke i dve kašike bokvice. Biljnu smesu stavite u litar crvenog vina i ostaviti da odstoji 12 sati. Nakon toga, vinu dodati 4 kašike meda i kuvati oko pola sata. Skuvano vino poklopite i ostavite da se ohladi.
Uzimajte kašiku toplog lekovitog vina pre obroka.
Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus