Zdravo voće i povrće koje je prava riznica lekovitih sastojaka često sadrži i štetne materije poput raznih hemikalija i pesticida. Iako je gotovo nemoguće potpuno ih eliminisati, postoji način da vaš izvor zdravlja bude bezbedniji za upotrebu.
Pogledajte i Kako da sprečite trovanje hranom
S obzirom da je najveća koncentracija štetnih materija na površini povrća i voća, posebnu pažnju treba posvetiti pranju ovih zdravih namirnica.
Sveže voće i povrće držite u rastvoru vode i sirćeta (odnos neka bude 10:1 u korist vode) oko 15 minuta. Nakon toga dobro operite namirnice i biće bezbednije za konzumiranje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem