Šoljica vruće kafe mnogima je omiljeni početak dana, a i tokom dana volimo da se okrepimo ovim crnim napitkom. međutim, često se događa da zbog jedne greške pokvarimo ukus kafe kada je kuvamo kod kuće.

Pogledajte i Koliko šoljica kafe je zdravo piti na dan?

Instant kafe danas se nalaze u mnogim domaćinstvima, a kod njihove pripreme važi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom pripremamo kafu ne sme biti kipuća, odnosno prevruća.

Ukoliko pripremamo instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja pokvarićemo joj ukus, može čak imati ustajali, umesto bogati i fini ukus. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebala bi biti između 90 i 96 stepeni.

Pogledajte i Ovo su najčešće greške u pripremanju kafe

Zato, sledeći put kada pripremate kafu skinite vodu s šporeta malo pre nego što počne da ključa i primetićete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji ukus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna