Šoljica vruće kafe mnogima je omiljeni početak dana, a i tokom dana volimo da se okrepimo ovim crnim napitkom. međutim, često se događa da zbog jedne greške pokvarimo ukus kafe kada je kuvamo kod kuće.
Pogledajte i Koliko šoljica kafe je zdravo piti na dan?
Instant kafe danas se nalaze u mnogim domaćinstvima, a kod njihove pripreme važi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom pripremamo kafu ne sme biti kipuća, odnosno prevruća.
Ukoliko pripremamo instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja pokvarićemo joj ukus, može čak imati ustajali, umesto bogati i fini ukus. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebala bi biti između 90 i 96 stepeni.
Pogledajte i Ovo su najčešće greške u pripremanju kafe
Zato, sledeći put kada pripremate kafu skinite vodu s šporeta malo pre nego što počne da ključa i primetićete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus