Sastojci:
- 270 g crne čokolade
- 160 g omekšalog putera
- 60 g šećera u prahu
- Par kapi ekstrakta vanile
- 160 g keksa
- 110 g lešnika (krupno seckanih ili celih, po želji)
- Šećer u prahu za valjanje
Priprema:
Čokoladna salama je nostalgična poslastica koja podseća na detinjstvo – savršena kombinacija čokolade, keksa i lešnika. Ne peče se, brzo se priprema i savršena je kao desert koji možete unapred pripremiti za goste. Osim što je ukusna, veoma lepo izgleda kada se iseče.
Istopite čokoladu u mikrotalasnoj ili na pari, i ostavite da se malo prohladi. U većoj činiji penasto umutite omekšali puter, šećer u prahu i vanilu. Dodajte istopljenu čokoladu i sjedinite. Dodajte izlomljeni keks i seckane lešnike, pa sve promešajte špatulom dok se ne poveže u kompaktnu smesu.
Na radnu površinu stavite papir za pečenje, prebacite smesu i oblikujte salamu. Uvijte krajeve kao bombonu i stavite u frižider na minimum 2 sata da se stegne. Ohlađenu salamu odmotajte i uvaljajte u šećer u prahu. Isecite na kolutove i poslužite.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.