Sastojci:
1 kg belog brašna, plus 200 g fino mlevenog griz brašna
1 kašičica morske soli
2x7 g suvog kvasca
1 kašika sneđeg kristal šećer
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Pogledajte i kako se pravi testo za samo 10 minuta.
Način pripreme:
Prosejati brašno i so na čistu radnu površinu i napraviti rupu u sredini.
U bokalu, pomešati kvasac, šećer i ulje u 650ml mlake vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim sipati u vanglu.
Koristeći viljušku, dodajte brašno postepeno i zavrtite ga u tečnost. Mešajte dok se masa ne sjedini. Mesiti dok ne dobijete glatku, elastičnu teksturu.
Stavite testo u veliku činiju i brašno na vrh. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.
Sada izvadite testo i mesite ga dok se sav vazduh ne istisne. Možete ga odmah koristiti ili ga držite u frižideru (zamrzivaču) dok je to potrebno.
Ako koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica - ova količina testa je dovoljna za oko šest do osam pica srednjih veličina.
Pre pečenja, razvučeno testo premažite maslinovim uljem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu