Indijski restorani služe ovaj aromatičan začin kao sredstvo za osvežavanje daha nakon jela, a ljudi ga vekovima koriste kao prirodni lek protiv želudačanih tegoba.

Pogledajte i 5 prirodnih lekova protiv gorušice

Komorač je povrće modro-zelene boje u kome se nalazi oko stotinak semenki. Njegove se semenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu. 

"Semenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti," ističe nutricionistkinja Eni B. Kej iz centra Kripalu u Stokbridžu, u američkoj saveznoj državi Masačusets. 

Pogledajte i Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka

Da biste se rešili želudačanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne kašičice celih semenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, pre nego što ih progutate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer