Beli luk crne boje je poznat u Aziji od 1999. godine, našao se u prodaji na Tajlandu i u Koreji, a za njim su poludeli profesionalni američki kuvari.
Američki narod se odmah zaljubio u ovaj luk jer ima tako sladak ukus, nema neugodan miris i ima mnoge zdravstvene prednosti.
Pogledajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!
Beli luk u crnoj boji nastaje kuvanjem cele glavice neoljuštenog belog luka. Proizveden je fermentacijom standardnih glavica na niskoj temperaturi u toku mesec dana. Crni luk ima sladak ukus i veoma je zdrav. Beli luk u crnoj boji ima dva puta više antioksidanasa od belog luka. On može sprečiti Alchajmera, reumatoidni artritis i probleme sa cirkulacijom.
Ovaj luk je:
anti-tumorski
anti-kancerogeni
antibakterijski
sprečava gojaznost
snižava visok krvni pritisak i loš holesterol
regeneriše ćelije kože
bori se sa dijabetesom
smanjuje alergije
jača imuni sistem
Crni - beli luk sadrži kalcijum, magnezijum, selen, fosfor, vitamin C i vitamin B6.
Najlakši način da pripremite beli luk je da koristite veliki lonac. Potrebno je da kuvate beli luk 14 dana, a zatim ga ostavite nekoliko dana, tako da se osuši. Domaći crno beli luk se može držati na sobnoj temperaturi do 30 dana ili u tegli u frižideru 6 meseci.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Ženski magazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom