1) Ne obraćate pažnju na kvalitet maslinovog ulja
Među vrstama maslinovog ulja postoje velike razlike, nije dovoljno da kuvate maslinovim uljem, već i da odaberete što kvalitetnije. Malo veća cena ulja će se i te kako isplatiti.
2) Kupujete razne mešavine povrća
Umesto da sami spremite miks povrća, nabavljate onaj iz prodavnice. I za to nema opravdanja.
Pogledajte i 5 trikova za bolju organizaciju u kuhinji (VIDEO)
3) Spremite premalo mesa
Uvek to imajte na umu kada kupujete meso. U suprotnom, iznenadiće vas količina na tanjiru.
4) Spremate mešano zrnasto povrće i ponešto vam ostane "živo"
Kuvanje neke vrste oduzima sat vremena, dok je za pripremu druge potrebno nekoliko sati.
5) Pravite krem čorbu bez blendera
Priprema potaža proći će bez greške ako koristite blender.
Pogledajte i Saveti za domaćice iz 1956. godine
6) Perete noževe u mašini za pranje sudova
Noževi će zbog toga izgubiti oštrinu, a i najverovatnije ćete time i ošteti njihova drška. Ručno pranje je bolje rešenje.
7) Koristite nemasnu govedinu
U upotrebi goveđeg mesa važi jedno pravilo, masno meso, dobar ukus, manje masti, manje dobrog ukusa.
8) Ne koristite čistu činiju za pripemu pene od belanaca
Ako odlučite da belanca umutite u istoj posudi u kojoj ste pripremali ostale sastojke dezerta, nećete dobiti pravu penu do belanaca.
Pogledajte i 7 saveta za veću uštedu i uživanje u kuhinji
9) Zaboravljate na hranu u rerni
I dobijete pregorelo jelo. Tajmer može da vam pomogne.
10) Koristite sok od limuna iz prodavnice
Zar je zaista toliko teško iscediti limun? Prirodni sok je mnogo ukusniji.
11) Beli luk vam uvek izgori
Beli luk je veoma osteljiv na toplotu. Dok ga pržite, ne ispuštajte tiganj ili šerpu iz vida. Trebaće malo vremena da se isprži.
12) Ne zabavljate se dok kuvate
Kuvanje ne treba da bude teško, a ni stresno. Zato uživajte, popijte malo vina ili pustite muziku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: sombor.tv
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama