Povrće baš i nije poznato kao odličan izvor proteina, ali neke vrste ipak sadrže značajan procenat ovog važnog nutritijenta.
Međutim, važno je imati na umu da proteini iz biljaka nisu "kompletni", što znači da ne sadrže sve važne amino kiseline. Zato je važno da uz povrće konzumirate i žitarice od celog zrna.
Grašak - šolja graška sadrži oko sedam grama proteina.
Spanać - u šolji spanaća se nalazi oko šest grama proteina.
Krompir - jedan krompir srednje veličine sadrži tri grama proteina.
Brokoli - ovo zdravo povrće nije samo bogato vlaknima. Naime, u šolji brokolija se nalazi oko četiri grama proteina.
Prokelj - jedna šolja prokelja sadrži četiri grama proteina, 247 miligrama kalijuma i 110 mikrograma vitamina K.
Kukuruz - znamo da se kukuruz od prethodne grupe izdvaja po tome što je žitarica, ali dve porcije zrna kukuruza, odnosno jedna šolja, sadrži dva grama korisnog proteina.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem