Studija je pokazala da ljudi koji vole da piju istu vrstu kafe imaju slične osobine. Klinički psiholog dr Ramani Durvasula je sprovela istraživanje koje je obuhvatilo 1.000 ispitanika, ljubitelja kafe i upoređivao njihove lične osobine i psihološke karakterestike.
Parametri koji su uzimani u obzir u toku istraživanja,između ostalih su introvertnost i ekstrovertnost, strpljenje, perfekcionizam, toplina, senzitivnost, opreznost i socijalne veštine.
Prema rezultatima istraživanja, ljubitelji crne kafe su „čistunci“ i vole pojednostavljene stvari. Otkriveno je da su veoma strpljivi, ali i da teško prihvataju promene. Takođe, njih karakteriše i to da su tihi i povremeno neraspoloženi.
Osobe koje vole da piju latte vole sigurno, udobno okruženje i velikodšni su, ali su i skloni da previše pruže drugima i teško kažu ne.
Oni koji često naručuju hladne, slatke napitke, kao što je frapućino, vole da budu u trendu i probaju nove stvari. Smatra se da su skloni eksperimentisanju, ali su ponekad i nesmotreni.
Ljubitelji napitaka sa dosta pene, kao što je kapućino ili vole kafu bez kofeina, vole da drže stvari pod kontrolom i skloni su perfekcionizmu. Veoma su osetljivi i previše brinu, naročito o svom zdravlju.
Oni koji vole instant kafe su previše ležerni, imaju problem sa organizacijom i često kasne u izvršavanju obaveza.
U istraživanju, koje je objavljeno u knjizi doktorke Durvasula „Vi ste ono što jedete: Promenite svoj stav, promenite svoj život“, ispitanicima su predstavljeni slični scenariji i upitani su da izaberu svoju verziju razvoja događaja.
Ispitivanje je takođe sadržalo i koju kafu anketirani najčešće naručuju, pa je na osnovu toga ustanovljena sličnost osobina ljubitelja iste vrste kafe.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus