Uz svežu salatu, mekane lepinje i ukusan sir, domaće pljeskavice mogu da budu pravi gurmanski obrok. Predstavljamo vam nekoliko trikova za pripremu sočnih pljeskavica.

1. Izaberite meso koje sadrži i masnoću, jer će biti potreban određen procenat masti u toku prženja mesa kako ne bi bilo suvo.

2. A ako pak koristite meso koje je previše masno ili je mešavina za pljeskavicu vlažnija, dodajte smesi i prezle.Tako će i meso biti kompaktnije i neće se raspadati tokom prženja.

Pogledajte i Mariniranje - kupanje u začinima

3. Kao začine, smesi za pljeskavice možete dodati seckane masline, senf, pesto...

4. Kada ste oblikovali pljeskavice, pokrijte ih i stavite u frižider da odstoje oko sat vremena kako bi aroma mesa bila bolja i lakše ćete ih pržiti.

Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

5. Važno je da su pljeskavice šire od lepinje, jer će se tokom prženja sigurno smanjiti.

6. Pljeskavice pržite na srednjoj temperaturi kako bi se podjednako ispržili. Ako je temperatura previsoka, dobićete hrskavu površinu mesa i živu sredinu.

Pogledajte i 5 grešaka u pripremi piletine

7. Nemojte pritiskati pljeskavice tokom prženja jer će se tako ukusni sokovi izgubiti, pa meso neće biti sočno.

8. Izaberite što mekše lepinje jer će tako biti lakše za jelo, naročito ako stavite dosta priloga.

Pogledajte i Kako da napravite sočne ćevape

9. Izbor mesa je samo na vama. To može biti junetina, piletina, svinejtin, jagnjetina ili mešano meso.

10. Pljeskavicu stavite u lepinju i dodajte priloge baš pre služenja, a ubrzo nakon prženja mesa. Tako će pljeskavica otopiti sir, a lepinja će lepo upiti priloge.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: taste.com.au