Čim pročitate recept, biće vam jasno da sa ovom poslasticom nema promašaja - u pitanju je pun slatki pogodak za svaku priliku!

Sastojci:

- 9 jaja

- 300 g mlevenih oraha + 3 kašike

- 250 g putera

- 400 ml slatke pavlake

- 250 g čokolade za kuvanje

- 250 g šećera u prahu

- 4 kašike brašna

- 6 kašike kristal šećera

- pola kesice praška za pecivo

Pogledajte i Brza plazma torta koja se ne peče (VIDEO)

Priprema:

U vangli umutite 5 jaja, dodajte 6 kašika šećera i mutite mikserom sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte brašno i prašak za pecivo, lagano promešajte žicom za mućenje, a zatim dodajte i 3 kašike mlevenih oraha i još jednom promešajte.

Smesu sipati u pleh premazan puterom i peći koru 20 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme, izlomljenu čokoladu istopite na pari. U vangli umutite preostali puter i šećer u prahu.

Odvojite 4 žumanca od belanaca. Umutite žumanca mikserom, pa dodajte rastopljenu čokoladu i 300 g mlevenih oraha. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa spojiti sa umućenim puterom i šećerom i dobro sjediniti.

Ispečenu koru preseći tako da se dobiju dve kore. Prvu namazati polovinom fila, pa preko staviti drugu koru, a zatim nanesite ostatak filma i zamažite celu tortu. Ostavite da se hladi u frižideru, a za to vreme umutite slatku pavlaku.

Ukrasiti tortu pavlakom, a zatim dodati ukrase po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/