Čim pročitate recept, biće vam jasno da sa ovom poslasticom nema promašaja - u pitanju je pun slatki pogodak za svaku priliku!
Sastojci:
- 9 jaja
- 300 g mlevenih oraha + 3 kašike
- 250 g putera
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
- 250 g šećera u prahu
- 4 kašike brašna
- 6 kašike kristal šećera
- pola kesice praška za pecivo
Pogledajte i Brza plazma torta koja se ne peče (VIDEO)
Priprema:
U vangli umutite 5 jaja, dodajte 6 kašika šećera i mutite mikserom sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte brašno i prašak za pecivo, lagano promešajte žicom za mućenje, a zatim dodajte i 3 kašike mlevenih oraha i još jednom promešajte.
Smesu sipati u pleh premazan puterom i peći koru 20 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme, izlomljenu čokoladu istopite na pari. U vangli umutite preostali puter i šećer u prahu.
Odvojite 4 žumanca od belanaca. Umutite žumanca mikserom, pa dodajte rastopljenu čokoladu i 300 g mlevenih oraha. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa spojiti sa umućenim puterom i šećerom i dobro sjediniti.
Ispečenu koru preseći tako da se dobiju dve kore. Prvu namazati polovinom fila, pa preko staviti drugu koru, a zatim nanesite ostatak filma i zamažite celu tortu. Ostavite da se hladi u frižideru, a za to vreme umutite slatku pavlaku.
Ukrasiti tortu pavlakom, a zatim dodati ukrase po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus