Ako želimo da se osećamo dobro i da budemo zdravi, veoma je važno da unosimo dosta tečnosti, ali budimo iskreni- obična voda ponekad ume da bude dosadna! Zato se često dešava da poželimo da popijemo neko drugo piće, sa lepšim i karakterističnijim ukusom.
Voda sa krastavcem je zdrava i aromatična zamena za sva pića koje inače konzimirate, a ujedno je odličan način da se oslobodite viška kilograma.
Najefektniji način da istopite masti jeste da smanjite unos kalorija i pijete vodu od krastavca, umesto vašeg omiljenog bezalkoholnog pića. Voda ima nula kalorija, a jedan krastavac ima manje od 50, što znači da kada dodate isečeni krastavac u vodu, unosićete manje kalorija nego kada biste pili gaziranu vodu (150 kalorija) ili sok od jabuke. (113 kalorija)
Pogledajte i Napitak od meda i cimeta topi masti u organizmu
Ova osvežavajuća voda će balansirati vaš apetit. Kada ste dehidrirani, odnosno žedni, često osećate glad. Voda sa krastavcem će hidrirati vaše telo, tako da ćete se osećate siti, sve do sledećeg obroka. Upravo to će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.
Pored toga, ova voda ima pozitivna dejstva i na hidriranost i toniranost kože, zato što je krastavac bogat silicijum dioksidom, koji se koristiti u tretmanima za lečenje akni. Voda sa krastavcem je bogata antioksidansima i vitaminima, posebno A i D vitaminom.
Evo kako da napravite vodu sa krastavcem:
Uzmite ukusan i svež krastavac i dobro ga operite. Isecite ga na kriške i dodajte u vodu. Ostavite da odstoji nekoliko sati ili tokom noći. Po želji, možete dodati listiće nane, limun ili jagode.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus