1. Suvo grožđe preliti vrelom vodom da nabubri. Jabuke oljuštiti i izrendati. Margarin staviti u posudu i rastopiti na laganoj vatri. Belanca sa malo soli umutiti mikserom u čvrst sneg.
2. Žumanca sa šećerom mikserom umutiti, dodati brašno, mleko i rastopljeni margarin i umutiti u glatku smesu. Izrendane jabuke protisnuti dlanovima da izađe sok.
3. Umućenoj smesi dodati sneg od belanaca, nabubrelo suvo grožđe i rendane jabuke i varjačom lagano izmešati da postane jednolična masa.
4. U veći tiganj staviti ulje da pokrije dno i staviti da se dobro zagreje.
5. Na vrelo ulje staviti umućenu smesu i pržiti na srednjoj temperaturi.
6. Nakon 5 minuta okrenuti testo, može kao palačinku, a može i po delovima da pržena strana bude okrenuta prema gore. Ja okrećem u delovima tako da odmah imam smesu u komadićima.
7. Pržiti još 5 minuta uz povremeno okretanje pojedinih delova smese, da se ravnomerno sve isprži.
8. Pržene carske mrvice posipati šećerom, cimetom i dodati marmeladu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus