1. Pospite šećer po dnu pleha, pa poređajte voće: red šljiva očišćenih od koštica (okrenite tako da sredina voćke leži na šećeru), red kriški od jabuka (ko voli, može da ih prethodno oljušti, piše Lisa. Pospite vanilin-šećer po voću, poprskajte ga rumom i začinite grudvicama putera tu i tamo. Razvucite lisnato testo tako da prekrije voće i da malo testa zavučete i sa stane, uz ivicu pleha.
2. Pecite oko 40 minuta, na temperaturi od 200C i povremeno proveravajte da li se testo ravnomerno peče. Kad testo bude pečeno, izvadite pleh i ostavite kolač da se ohladi tek da ne bude vreo. Ako želite ga služite toplog, isecite pažljivo kocke i poslužite posuto sokom koji će voće pusititi. Ostatak ostavite da se ohladi pa prevrnite na veći i dublji pleh, isecite na kocke i spremite u frižider.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus