U veću tepsiju stavite mastan papir, pospite šećerom u prahu i poslažite listiće badema. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite malo bademe da se preprže. Umutite belanca sa šećerom i istresite na ohlađene bademe. Pecite 10 minuta, zatim smanjite vatru na 160 stepeni i pecite još desetak minuta dok belanca ne požute. Izvadite i ohladite. U međuvremenu umutite pavlaku s prah-šećerom po ukusu u čvrst šlag i prekrijte ohlađeni kolač. Odozgo stavite voće po želji. Obavezno kolač držite u frižideru. Pomoću masnog papira koji je podloga, izvucite kolač iz pleha i urolajte ga. Po želji, možete ga preliti i glazurom od čokolade.


Sastojci:

badema u količini da prekrije dno pleha
šećer u prahu po ukusu
5 belanaca
250 g šećera
4 dl slatke pavlake
sezonsko (jagode, breskve, kajsije, višnje…) ili južno voće (ananas, kivi…)