1. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Za čokoladni biskvit penasto umutiti žumanca sa 50 g šećera. Belanca čvrsto ulupati sa preostalim šećerom i umešati u masu sa žumancima. Pomešati brašno sa gustinom i kakaoom, pa dodati jajima.
2. Masu sipati u pleh obložen masnim papirom, poravnati, pa peći 10 minuta u rerni. Izvaditi ispečen biskvit, izručiti ga na kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti masni papir. Biskvit urolati pomoću kuhinjske krpe i ostaviti da se ohladi.
3. Za fil oprati višnje, prepoloviti ih i izvaditi koštice. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake sa 20 g šećera. Umešati struganu čokoladu i višnje.
4. Odmotati biskvit, premazati ga kremom sa višnjama, ponovo urolati i staviti na pravougaonu tacnu za tortu.
5. Ukrasiti po želji - šlagom, rendanom čokoladom, ili šećerom u prahu. Kolač držati u frižideru sve do serviranja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus