1. U posudi (koja se može grejati u mikrotalasnoj rerni) promešajte šećer, kakao, gustin i so. Dodajte mleko i dobro promešajte.


Sastojci:

75 g šećera
30 g kakaoa
3 kašike gustina
malo soli
2 šolje obranog mleka
1 kašiica ekstrakta vanile

2. Posudu stavite u mikrotalasnu rernu, uključite na najvišu temperaturu oko 3 minuta, a zatim izvadite puding i promešajte.

3. Zagrevajte u mikrotalasnoj rerni još oko 4-6 minuta, ali nakon svakog minuta vadite i promešajte posalsticu.

4. Dodajte vanilu, promešajte i sipajte u posude u kojima ćete služiti puding. Stavite poslastice u frižider da se ohlade.

5. Pre služenja puding možete ukrasiti šlagom.

NAPOMENA: Puding možete pripremiti i na šporetu, tako što ćete ga kuvati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta, stalno mešajući.