1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pouljite pleh za pečenje.
2. Pomešajte belance i vanilu dok smesa ne postane penasta, ali ne i previše čvrsta. Prosejte brašno, dodajte mu so i šećer i pomešajte sa belancetom.
3. Kafenom kašičicom smesu nanesite na pleh, vodeći računa da ima dosta prosotra izmeću smese. Rukama blago protresite pleh kako bi se smesa razlila u kružne oblike (kao kad u tiganj sipate smesu za palačinke). Nemojte staviti previše kolačića odjedno jer će u kasnijem procesu pripreme kolača biti potrebna brzina u obradi kolačića.
4. Pecite 5 minuta ili dok ne primetite da su krajevi kolačića porumeneli.
5. Kolačiće odmah špatulom prručite na drvenu površinu i okrenite naopako. Brzo stavite na sredinu kolača papirić s porukom i savijte kolačić na pola. Stranu suprotnu od sastava stavite na ivicu čaše, a krajeve pritisnite na dole. kolačiće zatim prebacite u korpice za mafine ili kartonsku kutiju za jaja kako bi zadržali oblik.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus