1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pleh za pečenje podmažite i pobrašnite. Za koru u brašno stavite prašak za pecivo i kakao, i sve izmešajte. U drugoj posudi izmiksujte žumanca, šećer u prahu i ulje dok ne dobijete mehuriće, a zatim dodajte naizmenično malo mleka pa malo mešavine brašna, praška i kakaa, opet malo mleka… dok sve ne utrošite. Smesu izlijte u pleh i pecite oko 25 minuta. Kad je kora gotova, izvadite je iz rerne i izbodite viljuškom. Smanjite temperaturu na 100 stepeni.
2. Belanca izmutite u čvrst sneg, dodajte šećer i mešajte laganom brzinom. Stavite na koru i vratite u rernu na 25 minuta. Za glazuru na pari mešajte čokoladu i šećer dok se čokolada ne rastopi, potom dodajte margarin i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ohlađen kolač prelijte glazurom.
Napomena: Ohlađen kolač možete iseći na kocke i tek tad preliti glazurom kako biste dobili mančmelou tortice.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus