1. U jednu činiju usuti suvo grožđe, sitno seckane kandirane kore od pomorandže i limuna i sitno seckani đumbir. Poklopiti i ostaviti da miruje oko jedan sat. Zagrejati rernu na 175 stepeni.


Sastojci:

150 g suvog grožđa
50 g kandirane kore od pomorandže
50 g kandirane kore od limuna
4 jajeta
30 g đumbira
250 g putera
230 g šećera
po malo mlevenog đumbira, muskata i karanfilića
so, rendana kora od limuna,
250 g brašna
2 kašike praška za pecivo
2 kašike šećera u prahu

2. Odvojiti žumanca od belanaca. Penasto umutiti puter, šećer i žumanca. Dodati tome mlevene začine, so i koru od limuna. Mikserom čvrsto umutiti belanca. Izmešati brašno sa praškom za pecivo i dodati masi u kojoj ima putera. Na kraju dodati ulupana belanca. Usuti testo u kalup (30 cm) obložen peki papirom, poravnati ga odozgo i peći oko 50–60 minuta. Nakon toga ostaviti kolač da se malo prohladi, a zatim izručiti na kuhinjsku rešetku da se hladi. Treba da se ohladi potpuno.

3. Neposredno pre serviranja posuti kolač šećerom u prahu i po želji ga ukrasiti kandiranim voćem.