1. Patlidžane oprati, osušiti i peći u ugrejanoj rerni na 220° C dok potpuno ne omekšaju. U toku pečenja, okrenuti patlidžane par puta.
2. Nakon 40 minuta patlidžane izvaditi iz pećnice, odložiti u dublju posudu i prekriti alu-folijom, pa ostaviti da se prohlade 20 minuta.
3. Patlidžane oljuštiti, raseći po dužini, blago ih pritisnuti viljuškom i ostaviti da se ocede oko pola sata.
Finalni postupak
1. Oceđene patlidžane iseckati na krupnije komade pa viljuškom usitniti da se dobije željena gustina.
2. Beli luk sitno naseckati ili propasirati pa pomešati sa patlidžanima.
3. U to dodati limunov sok, so, biber, sitno seckan peršunov list i maslinovo ulje po ukusu. Sve dobro sjediniti i ohladiti u frižideru.
4. Pre služenja izvaditi iz frižidera i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posaljirecept.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus