1. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake, pa je ostaviti u frižideru da se ohladi.
2. Preostalu pavlaku zagrejati. U metalnoj ćiniji umutiti zaslađivač, žumanca i ekstrakt vanile. Penasto ulupati žumanca na pari. Postepeno dodavati zagrejanu pavlaku i espreso. Skloniti činiju sa pare, pa umutiti krem. Zatim dodati prethodno ulupanu slatku pavlaku.
3. Pripremljeni krem od kafe rasporediti u 4 šoljice za espreso. Šoljice ostaviti u zamrzivaču 4 sata da se krem dobro ohladi. Neposredno pre serviranja posuti kakao prahom. Sačekati 5 minuta da se kakao rastopi, pa espreso-krem ukrasiti sa nekoliko zrna kafe po želji.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu