1. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake, pa je ostaviti u frižideru da se ohladi.
2. Preostalu pavlaku zagrejati. U metalnoj ćiniji umutiti zaslađivač, žumanca i ekstrakt vanile. Penasto ulupati žumanca na pari. Postepeno dodavati zagrejanu pavlaku i espreso. Skloniti činiju sa pare, pa umutiti krem. Zatim dodati prethodno ulupanu slatku pavlaku.
3. Pripremljeni krem od kafe rasporediti u 4 šoljice za espreso. Šoljice ostaviti u zamrzivaču 4 sata da se krem dobro ohladi. Neposredno pre serviranja posuti kakao prahom. Sačekati 5 minuta da se kakao rastopi, pa espreso-krem ukrasiti sa nekoliko zrna kafe po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus