1. U posudi za mešenje penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. U umućena jaja dodati ulje, mleko, cimet, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati kakao.
3. U pleh za mafine staviti papirne korpice, a zatim u svaku sipati žutu smesu do jedne trećine kalupa.
4. Preko toga staviti po pola kašičice džema od kajsija, pa odozgo sipati tamno testo, da prekrije džem. Mafine peći oko 20 minuta na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj pećnici.
5. Pečene mafine ostaviti da se ohlade nekoliko minuta, a zatim ih izvaditi iz papirnih korpica.
6. Na tihoj vatri otopiti čokoladu, u koju su dodate dve kašike mleka i kašika ulja, pa preliti mafine. Odozgo, po želji, posuti čokoladnim mrvicama ili krupno mlevenim lešnicima ili orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Superkuvar
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom