1. U jednoj posudi izmešajte suve začine i 1 kašiku maslinovog ulja. Potom, dodajte pileći file u posudu i izmešajte. Ostavite u frižider da se marinira, dok pripremite dresing za salatu.
2. Mešavinu salate operite i ostavite da se ocedi višak vode.U drugoj posudi izmešajte maslinovo ulje, med, sok od limuna i senf.
3. Na zagrejanom maslinovom ulju ispecite pileći file. Pecite po pet minuta na svakoj strani. Deblji kraj fileta blago zasecite i ukoliko je meso još uvek rozikasto dopecite još jedan minut. Kad je gotovo ostavite po strani minut, a potom isecite file pod blagim uglom.
4. U tanjir stavite salatu i prelijte dresingom, na salatu poređajte piletinu. Uz piletinu mozete servirati i krišku limuna.
DEJAN ARNAUTOVIĆ/STORY.RS
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus