1. U jednoj posudi izmešajte suve začine i 1 kašiku maslinovog ulja. Potom, dodajte pileći file u posudu i izmešajte. Ostavite u frižider da se marinira, dok pripremite dresing za salatu.


Sastojci:

300 g miks salate (ajzberg, rukola, bebi spanać, radič)

500 g pilećeg fileta (4 manja komada)

2 kašike maslinovog ulja

So, biber

5 g aleve paprike

5 g belog luka u prahu

5g ljute sudzuk paprike

Za dresing:

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika meda

1 limun

1/2 kašičice senfa

2. Mešavinu salate operite i ostavite da se ocedi višak vode.U drugoj posudi izmešajte maslinovo ulje, med, sok od limuna i senf.

3. Na zagrejanom maslinovom ulju ispecite pileći file. Pecite po pet minuta na svakoj strani. Deblji kraj fileta blago zasecite i ukoliko je meso još uvek rozikasto dopecite još jedan minut. Kad je gotovo ostavite po strani minut, a potom isecite file pod blagim uglom.

4. U tanjir stavite salatu i prelijte dresingom, na salatu poređajte piletinu. Uz piletinu mozete servirati i krišku limuna.

DEJAN ARNAUTOVIĆ/STORY.RS