1. Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte, piše Lisa.
2. Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.
4. Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
5. Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom. Premažite je preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima. Po želji garnirajte maslačkom. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza u kombinaciji sa crnim lukom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus