1. Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko sipajte u sud i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se sav ne istopi. 


Sastojci:

500 g brašna

2,5 dl mleka

1 kockica sirovog kvasca

120 g margarina

1 kašičica šećera

60 g šećera

Fil od oraha i čokolade:

250 g mlevenih oraha

50 g čokolade

1 dl mleka

3 kašike šećera

20 g putera

Za premazivanje:

1 žumance

1 kašika vode

2. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac i pomešajte. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. Za to vreme pripremite fil.

3. Orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu. Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi. Tako vrelo sipajte preko oraha i čokolade i promešajte. Mešajte da se smesa izjednači.

4. Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat. Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva).

5. Sa strane malo testo presavijte i urolajte. Prebacite u tepsiju. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni C oko pola sata ili dok ne porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Oklagija