Za pripremu ove kremaste i osvežavajuće torte treba vam svega 15 minuta.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira (sobne temperature)
- 50-100 g šećera u prahu (po vašem ukusu)
- 200 g jagoda
- 100 g eurokrema (crnog i belog krema)
- 150 plazma keksa
- mleko
Za dekoraciju:
- 3 jagode
- rendana bela čokolada
- mlevena plazma
Priprema:
Maskarpone umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim dobijenu smesu podelite na 2 dela. U prvi deo sipajte beli deo eurokrema, a u drugi deo crni. Lepo sjedinite. Jagode sitno iseckajte, pa dodajte u smesu sa belim eurokremom. Sve sjedinite mikserom.
Keks umočite u mleko, pa ređajte u tepsiju. Preko sipajte prvo smesu sa crnim eurokremom i poravnajte, pa smesu sa belim eurokremom i jagodama i poravnajte. Prekrijte i ostavite u frižideru najmanje pola sata, a najbolje preko noći.
Dekorišite keksom, čokoladom i jagodama.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus