Jeste da leti svi vode računa kako izgledaju jer se bliže odmori, ali ovako lagan i ukusan kolač sa kokosom ne smete da propustite.
Sastojci:
- 650 ml mleka
- 30 g brašna
- 20 g skroba
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 200 g keksa
- 50 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g kuvanog kondezovanog mleka
- 20 g kokosa
Priprema:
Šećera, brašno i skrob pomešajte i dodajte u mleko (350) koje se kuva. Uz konstatno mešanje kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte puter sobne temperature i umutite. Zatime premažite dno kalupa prečnika 25 cm i poređajte preko keks koji ste umakali u mleko (300 ml). Preko stavite kuvano kondezovano mleko i rasporedite, pa novi sloj keksa umočenog u mleko. Preko toga ide preostali fil od brašna, šećera i skroba, a zatim i keks.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite kolač. Pospite kokosom i stavite u frižider na 2 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom