Uvek je pravo vreme za tortu, bez obzira da li imate povod ili jednostavno želite da se počastite nečim ukusnim. Ova jednostavna torta sa piškotama i čokoladnim kremom lako se pravi, a najteže od svega je da sačekate da se stegne. Što je najbolje od svega ne peče se, te je idealna za ove vrele dane kada nam se ne stoji pored šporeta da pravimo komplikovane slatkiše.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 250 ml čokoladnog mleka
Za fil:
- 600 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika kakao praha
- 100 g čokolade
- 100 g krem sira
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Piškote prepolovite na pola, pa ih malo umočite u mleko i ređajte po ivicama kalupa prečnika 24 cm. Mleko sipajte u dublju šerpu, dodajte šećer, kukuruzni skrob i kako prah, pa sve lepo promešajte da se sjedini. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle, pa dodajte čokoladu izlomljenu na kocke u još vruć fil i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte krem sir i sve sjedinite tako da dobijete kompaktnu smesu. Prelijte je u kalup i ravnomerno rasporedite. Odozgo poređajte jedan red piškota umočenih u mleko. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru na 5-6 sati da se ohladi. Nakon toga tortu prevrnite na tanjir. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag i premažite ga preko torte. Po želji ukrasite sa malo mrvica čokolade ili narendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus