Kiselkaste višnje i sladak krem od pavlake i jaja, sjajan su spoj naročito za tople tenje dane. Mus od višanja lako i brzo se pravi, a savršeno je kremast i pravi je raj za nepca. Osvežavajuća i lagana poslastica koja može da posluži i kao fil za kolače i torte, a svi će vam tražiti repete.
Sastojci:
- 300 g višanja
- 4 kašike šećera
- 1 kesica želatina
- 200 ml mleka
- 2 jajeta
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica, pa ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera, tako da dobijete kašastu smesu. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Mleko stavite da se zagreva, a za to vreme jaja penasto umutite sa preostalim šećerom. Kada mleko bude pred ključanjem, lagano ulijte jaja i mešajte da dobijete gustu smesu u koju ćete potom dodati želatin. Sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Na kraju dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite. Rasporedite u staklene činijice ili čaše, pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Po želji ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus