Kiselkaste višnje i sladak krem od pavlake i jaja, sjajan su spoj naročito za tople tenje dane. Mus od višanja lako i brzo se pravi, a savršeno je kremast i pravi je raj za nepca. Osvežavajuća i lagana poslastica koja može da posluži i kao fil za kolače i torte, a svi će vam tražiti repete. 

Sastojci:

  • 300 g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica želatina
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Višnje operite i očistite od koštica, pa ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera, tako da dobijete kašastu smesu. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Mleko stavite da se zagreva, a za to vreme jaja penasto umutite sa preostalim šećerom. Kada mleko bude pred ključanjem, lagano ulijte jaja i mešajte da dobijete gustu smesu u koju ćete potom dodati želatin. Sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Na kraju dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite. Rasporedite u staklene činijice ili čaše, pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Po želji ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom i služite.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE