Kiselkaste višnje i sladak krem od pavlake i jaja, sjajan su spoj naročito za tople tenje dane. Mus od višanja lako i brzo se pravi, a savršeno je kremast i pravi je raj za nepca. Osvežavajuća i lagana poslastica koja može da posluži i kao fil za kolače i torte, a svi će vam tražiti repete.
Sastojci:
- 300 g višanja
- 4 kašike šećera
- 1 kesica želatina
- 200 ml mleka
- 2 jajeta
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica, pa ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera, tako da dobijete kašastu smesu. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Mleko stavite da se zagreva, a za to vreme jaja penasto umutite sa preostalim šećerom. Kada mleko bude pred ključanjem, lagano ulijte jaja i mešajte da dobijete gustu smesu u koju ćete potom dodati želatin. Sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Na kraju dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite. Rasporedite u staklene činijice ili čaše, pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Po želji ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem