Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUS OD VIŠANJA: Pravi letnji slatkiš u čaši koji će vas osvežiti i zasladiti

Autor Marija Brčić

Mus od višanja je osvežavajući desert za tople letnje dane.

 Mus od višnje Izvor: Shutterstock

Kiselkaste višnje i sladak krem od pavlake i jaja, sjajan su spoj naročito za tople tenje dane. Mus od višanja lako i brzo se pravi, a savršeno je kremast i pravi je raj za nepca. Osvežavajuća i lagana poslastica koja može da posluži i kao fil za kolače i torte, a svi će vam tražiti repete. 

Sastojci:

  • 300 g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica želatina
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 200 ml slatke pavlake

Možda će vas zanimati

Priprema:

Višnje operite i očistite od koštica, pa ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera, tako da dobijete kašastu smesu. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Mleko stavite da se zagreva, a za to vreme jaja penasto umutite sa preostalim šećerom. Kada mleko bude pred ključanjem, lagano ulijte jaja i mešajte da dobijete gustu smesu u koju ćete potom dodati želatin. Sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Na kraju dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite. Rasporedite u staklene činijice ili čaše, pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Po želji ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom i služite.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti