Sladoled od lubenice pružiće vam osveženje u toku toplih letnjih dana i oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a posebno najmlađe članove. Lubenica sadrži prirodne šećere koji je čine tako ukusnom, a istovremeno zdravom i okrepljujućom, a u ovaj recept se dodaje med, što ovu poslasticu čini daleko zdravijom od kupovnih sladoleda. Za pripremu su vam potrebna samo tri sastojka i malo strpljena da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 800 g lubenice
- 250 g voćnog jogurta od jagode
- 2 kašike meda
Priprema:
Lubenicu očistite od koštica isecite na kocke i stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon tog vremena ubacite je u blender, dodajte voćni jogurt od jagode i med, pa sve dobro izmiksajte da dobijete kremastu i kompaktnu smesu. Dobijenu smesu sipajte u činiju koja može da ide u zamrzivač, pokrijte folijom ili poklopcem i ostavite da se hladi oko 6 sati, a najbolje preko noći. Sladoled vadite u staklene činijice, ukrasite po želji mrvicama čokolade ili sa malo sveže nane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus