Sladoled od lubenice pružiće vam osveženje u toku toplih letnjih dana i oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a posebno najmlađe članove. Lubenica sadrži prirodne šećere koji je čine tako ukusnom, a istovremeno zdravom i okrepljujućom, a u ovaj recept se dodaje med, što ovu poslasticu čini daleko zdravijom od kupovnih sladoleda. Za pripremu su vam potrebna samo tri sastojka i malo strpljena da sačekate da se stegne. 

Sastojci:

  • 800 g lubenice
  • 250 g voćnog jogurta od jagode
  • 2 kašike meda

Priprema:

Lubenicu očistite od koštica isecite na kocke i stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon tog vremena ubacite je u blender, dodajte voćni jogurt od jagode i med, pa sve dobro izmiksajte da dobijete kremastu i kompaktnu smesu. Dobijenu smesu sipajte u činiju koja može da ide u zamrzivač, pokrijte folijom ili poklopcem i ostavite da se hladi oko 6 sati, a najbolje preko noći. Sladoled vadite u staklene činijice, ukrasite po želji mrvicama čokolade ili sa malo sveže nane.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE