Sladoled od lubenice pružiće vam osveženje u toku toplih letnjih dana i oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a posebno najmlađe članove. Lubenica sadrži prirodne šećere koji je čine tako ukusnom, a istovremeno zdravom i okrepljujućom, a u ovaj recept se dodaje med, što ovu poslasticu čini daleko zdravijom od kupovnih sladoleda. Za pripremu su vam potrebna samo tri sastojka i malo strpljena da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 800 g lubenice
- 250 g voćnog jogurta od jagode
- 2 kašike meda
Priprema:
Lubenicu očistite od koštica isecite na kocke i stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon tog vremena ubacite je u blender, dodajte voćni jogurt od jagode i med, pa sve dobro izmiksajte da dobijete kremastu i kompaktnu smesu. Dobijenu smesu sipajte u činiju koja može da ide u zamrzivač, pokrijte folijom ili poklopcem i ostavite da se hladi oko 6 sati, a najbolje preko noći. Sladoled vadite u staklene činijice, ukrasite po želji mrvicama čokolade ili sa malo sveže nane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem