Lubenica je zasigurno jedan od simbola leta i prosto ne postoji bolje osveženje od ovog slasnog voća. Uglavnom je jedemo svežu, ali neretko se desi da kupimo preveliki plod koji ne uspemo odmah da pojedemo, a kada dugo stoji u frižideru gubi i ukus i miris.

Ovaj recept za sladoled od lubenice odličan je način da se još više rashladite, osvežite i iskoristite preostalo voće, a pravi se lako od samo 3 sastojka. 

Sastojci:

  • 3 veće kriške lubenice
  • 240 ml mleka
  • 60 ml limunovog soka

Priprema:

Lubenicu očistite od kore i semenki, isecite je na kockice, stavite u kesu za zamrzivač i ostavite preko noći da se zaledi. Prebacite je u blender, prelijte je limunom i dodajte mleko, pa izmiksajte da dobijete kompaktnu ledenu smesu. Ukoliko bude ređa, možete dodati još koji komad lubenice. Prebacite u činiju koja može da da se čuva u zamrzivaču, a ovu poslasticu možete odmah da poslužite. Po želji je ukrasite svežim listićima nane ili sa nekoliko kriški limuna. Ukoliko ne pojedete sve odmah sladoled poklopite i vratite u zamrzivač. 

sladoled od lubenice instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa