Lubenica je zasigurno jedan od simbola leta i prosto ne postoji bolje osveženje od ovog slasnog voća. Uglavnom je jedemo svežu, ali neretko se desi da kupimo preveliki plod koji ne uspemo odmah da pojedemo, a kada dugo stoji u frižideru gubi i ukus i miris.
Ovaj recept za sladoled od lubenice odličan je način da se još više rashladite, osvežite i iskoristite preostalo voće, a pravi se lako od samo 3 sastojka.
Sastojci:
- 3 veće kriške lubenice
- 240 ml mleka
- 60 ml limunovog soka
Priprema:
Lubenicu očistite od kore i semenki, isecite je na kockice, stavite u kesu za zamrzivač i ostavite preko noći da se zaledi. Prebacite je u blender, prelijte je limunom i dodajte mleko, pa izmiksajte da dobijete kompaktnu ledenu smesu. Ukoliko bude ređa, možete dodati još koji komad lubenice. Prebacite u činiju koja može da da se čuva u zamrzivaču, a ovu poslasticu možete odmah da poslužite. Po želji je ukrasite svežim listićima nane ili sa nekoliko kriški limuna. Ukoliko ne pojedete sve odmah sladoled poklopite i vratite u zamrzivač.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem