Lubenica je zasigurno jedan od simbola leta i prosto ne postoji bolje osveženje od ovog slasnog voća. Uglavnom je jedemo svežu, ali neretko se desi da kupimo preveliki plod koji ne uspemo odmah da pojedemo, a kada dugo stoji u frižideru gubi i ukus i miris.
Ovaj recept za sladoled od lubenice odličan je način da se još više rashladite, osvežite i iskoristite preostalo voće, a pravi se lako od samo 3 sastojka.
Sastojci:
- 3 veće kriške lubenice
- 240 ml mleka
- 60 ml limunovog soka
Priprema:
Lubenicu očistite od kore i semenki, isecite je na kockice, stavite u kesu za zamrzivač i ostavite preko noći da se zaledi. Prebacite je u blender, prelijte je limunom i dodajte mleko, pa izmiksajte da dobijete kompaktnu ledenu smesu. Ukoliko bude ređa, možete dodati još koji komad lubenice. Prebacite u činiju koja može da da se čuva u zamrzivaču, a ovu poslasticu možete odmah da poslužite. Po želji je ukrasite svežim listićima nane ili sa nekoliko kriški limuna. Ukoliko ne pojedete sve odmah sladoled poklopite i vratite u zamrzivač.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus