Žele je veoma jednostavan i ukusan desert koji će biti savršen za svaku priliku. Možete ga pripremiti svaki dan, za vikend kafu ili kao poslasticu za goste. I deci će se dopasti. Žele torta se sastoji od samo 3 sastojka, lagana je i ukusna. Pored toga, veoma je jednostavna za pravljenje, tako da svako može da je pripremi bez izuzetka.
- Sastojci:
- 4 želea (1 providan i 3 sa različitim ukusima i bojama)
- 330 ml slatke pavlake
- 1 litar ključale vode
Priprema:
Sipajte obojeni žele u različite posude. Svaki od njih rastvorite u 250 ml ključale vode. Ostaviti da se ohladi, pa staviti u frižider dok se potpuno ne koncentriše. Providni žele rastvoriti u 250 ml ključale vode i ostaviti da se ohladi (žele treba da se ohladi, ali ne i stegne). U posebnoj posudi umutite pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim postepeno sipajte tečni, ohlađeni providni žele. Izvadite žele u bojama iz frižidera i isecite ih na kockice. Stavite u kremastu masu i lagano izmešajte kašikom. Sve sipajte u pleh obložen prozirnom folijom. Stavite desert u frižider, najbolje preko noći, dok se potpuno formira.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus