Recept za alva tortu bez pečenja je veoma jednostavan i brz. Za pripremu ovog deserta potrebno je ne više od 30 minuta, a ukus je neverovatan. Ako volite veoma slatke deserte, morate probati ovu poslasticu. Savršen desert za posebne prilike, kao i svaki dan za popodnevnu kafu ili čaj, kada nam se jede nešto slatko.
- Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 300 g karamela
- 100 g alve
- 60 komada petit ber keks
- 1 krem-fiks
- 2 šake pečenih listića badema
Priprema:
Ohlađenu pavlaku i mascarpone sir stavite u činiju i umutite dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte otopljene karamele i krem-fiks. Mešajte lopaticom da se sjedini. Na kraju dodajte izgnječenu alvu i ponovo promešajte. Na dno kalupa stavite sloj keksa. Prekrijte sa malo fila i ponovo prekrijemo keksom. Tako do utroška materijala. Pospite vrh torte listićima badema. Stavite u frižider, najbolje preko noći, dok se potpuno ne stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus