Recept za alva tortu bez pečenja je veoma jednostavan i brz. Za pripremu ovog deserta potrebno je ne više od 30 minuta, a ukus je neverovatan. Ako volite veoma slatke deserte, morate probati ovu poslasticu. Savršen desert za posebne prilike, kao i svaki dan za popodnevnu kafu ili čaj, kada nam se jede nešto slatko.
- Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 300 g karamela
- 100 g alve
- 60 komada petit ber keks
- 1 krem-fiks
- 2 šake pečenih listića badema
Priprema:
Ohlađenu pavlaku i mascarpone sir stavite u činiju i umutite dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte otopljene karamele i krem-fiks. Mešajte lopaticom da se sjedini. Na kraju dodajte izgnječenu alvu i ponovo promešajte. Na dno kalupa stavite sloj keksa. Prekrijte sa malo fila i ponovo prekrijemo keksom. Tako do utroška materijala. Pospite vrh torte listićima badema. Stavite u frižider, najbolje preko noći, dok se potpuno ne stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem