Recept za alva tortu bez pečenja je veoma jednostavan i brz. Za pripremu ovog deserta potrebno je ne više od 30 minuta, a ukus je neverovatan. Ako volite veoma slatke deserte, morate probati ovu poslasticu. Savršen desert za posebne prilike, kao i svaki dan za popodnevnu kafu ili čaj, kada nam se jede nešto slatko.

  • Sastojci:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 300 g karamela 
  • 100 g alve
  • 60 komada petit ber keks
  • 1 krem-fiks
  • 2 šake pečenih listića badema

Priprema:

Ohlađenu pavlaku i mascarpone sir stavite u činiju i umutite dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte otopljene karamele i krem-fiks. Mešajte lopaticom da se sjedini. Na kraju dodajte izgnječenu alvu i ponovo promešajte. Na dno kalupa stavite sloj keksa. Prekrijte sa malo fila i ponovo prekrijemo keksom. Tako do utroška materijala. Pospite vrh torte listićima badema. Stavite u frižider, najbolje preko noći, dok se potpuno ne stegne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE